Segítő Beszélgetés

Minden ember életében vannak olyan szituációk, amikor úgy érzi élete elakadt, válságba került, problémái állandósultak és – bár igénye van rá – nem tud változtatni. Ilyen élethelyzetekben jól jöhet egy segítőkész barát, kolléga vagy családtag, aki jó tanácsaival megpróbál kimozdítani minket  a problémás helyzetből. Számolnunk kell azonban azzal, hogy a jóindulat ellenére kioktatnak, kritizálnak, bírálnak minket, szóval megkapjuk a „tutit” és persze nem tudunk tovább lépni.

A segítő beszélgetés során arra törekszünk, hogy olyan eszközt kapjon a kezébe, melynek segítségével problémáit önerőből képes kezelni.

Munkám során a személyközpontú szemléletet képviselem, melynek alapja a feltétel nélküli pozitív elfogadás.

Amire nálam feltétlenül számíthat: aktív figyelemre, empátiára, használható technikákra, elfogadásra, korrektségre, diszkrécióra.

Közös munkánk eredményeként azt fogja észrevenni, hogy képes saját erőforrásait használni, és problémáit megoldandó feladatoknak tekinteni.

Mit várhat a segítő beszélgetéstől?

Az egyéni fejlődés szempontjából elengedhetetlen az önismereti munka. A segítő beszélgetéssel mélyebb önismeretre tehet szert, ami aztán hozzájárulhat ahhoz, hogy életét egy magasabb tudatosság-szinten élje. A változást abban mérheti le, hogy jobban érzi magát a bőrében, javulnak az emberi kapcsolatai, képes lesz arra, hogy a negatívnak vélt élethelyzetekből is tudjon erőt meríteni.

Hogyan zajlik a segítő beszélgetés?

Az első alkalommal az Ön szükségleteihez, aktuális lelki állapotához igazítom a segítő beszélgetést, illetve megbeszéljük a közös munka kereteit. Már az első alkalommal megmutatkoznak azon területek, melyeken dolgozni fogunk. A magam részéről arra fogok törekedni, hogy azt érezze: „Jó kezekbe került!”

Hány beszélgetésre lesz szüksége?

Ezt mindig a problémák száma és mélysége határozza meg. Az első körben három alkalmas találkozást javaslok, ami általában elegendő ahhoz, hogy megindítsa a szükséges változásokat. A harmadik alkalom után dönthet úgy, hogy önállóan folytatja a „munkát” vagy ha szükségét érzi, folytatjuk az együttműködést.   

Milyen költségvonzata van?

A segítő beszélgetés díja 14.000,- Forint óránként.

Miért válassza a segítő beszélgetést?

Meggyőződésem, hogy a saját magunk fejlesztésébe fektetett energia sokszorosan megtérül, mégis hajlamosak vagyunk ezt elhanyagolni. Testi tüneteink esetén általában orvoshoz fordulunk, lelki folyamatainkat azonban figyelmen kívül hagyjuk. Ennek sokszor az a következménye, hogy életeseményeink irányítanak minket, amihez a tehetetlenség érzése kapcsolódik. Tegyen érte, hogy Ön legyen az irányító!
dr. Horváth Lőrinc Mediátor Mosonmagyaróvár_főoldal kép

Vegye saját kezébe a sorsát! Kérjen ingyenes, kötelezettségektől mentes tájékoztatást!

Az kapcsolatfelvételi űrlap kitöltését követő egy munkanapon belül keresni fogom.