Családi Mediáció

Nehezen vagy egyáltalán nem tud kommunikálni kamasz gyermekével?
Folyton vitatkoznak anyjával (anyósával)?
Örököltek, ami teljesen megmérgezte a családi kapcsolatokat?

Ha a családi idillt hasonló konfliktusok árnyékolják be, akkor célszerű a családi mediáció igénybevétele. Ennek során a független és pártatlan mediátor hozzásegíti önöket ahhoz, hogy elmérgesedett vitájukat, saját erőforrásaikra támaszkodva, megnyugtatóan rendezzék.

A mediáció során a konfliktusban lévő személyek (apa-fia, nagyszülő-unoka, testvérek, stb.) egyenrangú félként működnek közre. Ennek során nem bűnbakot keresünk, hanem a jövőre koncentrálva megoldást.

Mit várhat a mediációtól?​

Az esetek többségében azonnali változások következnek be a felek közötti kommunikációban, ami alapvető feltétele a közös munkának. Felszínre kerülnek azok a problémák, amelyek állandó feszültséget teremtenek Önök között és ezekre konkrét, használható megoldásokat fogunk találni.

Hogyan zajlik a mediáció?

Első lépésben a felekkel külön-külön egyeztetésre kerül sor. Tapasztalatom szerint ez a legjobb módja a mediációs ülés előkészítésének. Az előzetes megbeszélésen kimerítő tájékoztatást adok a mediációval kapcsolatos tudnivalókról és itt tárjuk fel azokat a kérdéseket, amelyek kettejük között problémát okoznak. Ezen ülések időtartama 1-1 óra.

Ezek után kitűzzük a mediációs ülés időpontját.
A mediációs ülésen titoktartási kötelezettségem mellett, függetlenül és pártatlanul megteremtem azt a miliőt, melyben Önök között ismét megindul a párbeszéd és a folyamat végén egyezséget kötnek egymással, amit írásos megállapodás formájában meg is kapnak. Az ülés időkerete 3 óra.

Hány ülés szükséges a megállapodás megkötéséhez?

Ezt mindig a problémák száma és mélysége határozza meg. Az esetek jelentős részében már az első ülésen megtaláljuk a megoldást. Természetesen az évek óta kezeletlenül hagyott problémák orvoslása hosszabb időt vesz igénybe, így második vagy harmadik ülésre is sor kerülhet.

Milyen költségvonzata van?

Az előzetes megbeszélések és az első ülés együttes díja 70.000,- Ft, ami magába foglalja a megállapodás írásba foglalását is.
Minden további óra díja 14.000,- Ft.

Miért válassza a családi mediációt?

A mediáció azonnal érezteti hatását, mivel képesek lesznek arra, hogy problémáikat egymásra figyelve, egyenrangú félként beszéljék meg.
A hosszú távú siker érdekében minden szükséges tanácsot megkapnak, így önerőből is újra tudják építeni harmonikus kapcsolatukat.
dr. Horváth Lőrinc Mediátor Mosonmagyaróvár_főoldal kép

Rendezze családi kapcsolatait! Kérjen ingyenes, kötelezettségektől mentes tájékoztatást!

Az kapcsolatfelvételi űrlap kitöltését követő egy munkanapon belül keresni fogom.