Gazdasági Mediáció

Egy munkahelyi konfliktus már hosszabb ideje rombolja a kollektíva mindennapjait és hatékonyságát?
Alvállalkozóit nem tudja kibékíteni, pedig rendkívül fontos lenne az összhang megteremtése?
Az eddig jól működő szerződéses kapcsolat megromlott és mielőbb rendezni kellene?

A fenti példák közös jellemzője, hogy a megromlott emberi kapcsolatok negatív hatása anyagi veszteség formájában realizálódik. Legtöbbször nincs idő az akár évekig elhúzódó és költséges peres út választására. Ebben az esetben a konfliktus kezelésének sokkal hatékonyabb és költségkímélőbb módja  a mediáció. A közvetítői eljárás során a mediátor titoktartási kötelezettség mellett, függetlenül és pártatlanul megteremti azt a miliőt, melyben a felek között ismét megindul a párbeszéd és a folyamat végén egyezséget kötnek egymással. Ez záloga lehet a hatékony együttműködésnek és hosszú távra rendezi az emberi kapcsolatokat is.  

Mit várhat a mediációtól?​

Az esetek többségében azonnali változások következnek be a felek közötti kommunikációban, ami alapvető feltétele a közös munkának. Felszínre kerülnek azok a problémák, amelyek állandó feszültséget teremtenek Önök között és ezekre konkrét, használható megoldásokat fogunk találni. 

Hogyan zajlik a mediáció?

Először a felekkel külön-külön előzetes megbeszélésre kerül sor. Tapasztalatom szerint ez a legjobb módja a mediációs ülés előkészítésének. Az előzetes megbeszélésen kimerítő tájékoztatást adok a mediációval kapcsolatos tudnivalókról és itt tárjuk fel azokat a kérdéseket, amik kettejük között problémát okoznak. Ezen ülések időtartama 1-1 óra.

Ezek után kitűzzük a mediációs ülés időpontját. 

A mediációs ülésen hozzásegítem Önöket ahhoz, hogy problémájukra megtalálják a mindkettőjük számára elfogadható megoldást, amit írásos megállapodás formájában meg is kapnak. Az ülés időkerete 3 óra.

Hány ülés szükséges a megállapodás megkötéséhez?

Ezt mindig a problémák száma és mélysége határozza meg. Az esetek jelentős részében már az első ülésen megtaláljuk a megoldást. Természetesen az évek óta kezeletlenül hagyott problémák orvoslása hosszabb időt vesz igénybe, így második vagy harmadik ülésre is sor kerülhet.

Milyen költségvonzata van?

A gazdasági mediáció díja egyedi megbeszélés tárgyát képezi.

Miért válassza a gazdasági mediációt?

Mert ez a leghatékonyabb módja annak, hogy a gazdasági környezetben felmerülő vitákat gyorsan, hatékonyan, olcsón, hosszú távra rendezze. Ezeket az eredményeket ráadásul úgy érheti el, hogy az emberi kapcsolatok is javulnak.
dr. Horváth Lőrinc Mediátor Mosonmagyaróvár_főoldal kép

Tartsa szabályozott mederben a munkahelyi viszonyokat! Kérjen ingyenes, kötelezettségektől mentes tájékoztatást!

Az kapcsolatfelvételi űrlap kitöltését követő egy munkanapon belül keresni fogom.